Arrangementer

Byvandring i Jorløse onsdag den 10 maj 2017


I år havde Jorløse Beboerforening og Hvidebæk Lokalhistoriske Forening arrangeret byvandring i Jorløse i et fælles arrangement.

Grundet det lidt dårlige vejr trak vi de 85 deltagere ind i Jorløse forsamlingshus.

Her var der udstilling af gamle og nyere fotos fra Jorløse og omegn.

Se mere her

Loppemarked i Jorløse forsammlingshus den 9. februar 2014

Forsamlingshuset og beboerforeningen afholdte i samarbejde det traditionelle loppemarked søndag den 9. februar 2014. Der var pænt fremmøde. Beboerforeningens tombola og forsamlingshusets salg af kaffe og kager havde pæn omsætning.


Foredrag om whisky torsdag den 7. november 2013.

Torsdag den 7. november afholdt vi foredrag om whisky med dertil hørende smagsprøver. Jens Tholstrup der repræsenterer det skotske firma W. Grant fortalte levende om den ædle drik, historien bag og om hvorledes den produceres. Vi smagte på skotsk, irsk og amerikansk whisky og afslutningsvis på single malt med både 12 og 17 år på bagen.

Vi havde forventet flere end de ca. 35 fremmødte.

Kongens møller søndag den 26. august 2012.

Søndag den 26. august kl. 13.30 var Børge Geert Olsen turleder, han kunne på sin meget levende måde fortælle om møllernes historie. Vi mødtes ved indkørslen til Flodholmen ved Gl. Svebølle , hvor vi startede med at gå til Grydemølle og til Kongens mølle videre til Strids mølle og til sidst til Øresø mølle i den meget flotte natur.

Der var 12 deltagere der mødte op til en rigtig hyggelig eftermiddag

Desværre kom der meget regn på den sidste del af turen, men trods det var det en rigtig god tur.

Sommertræf på legepladen fredag den 10. august 2012.

Fredag den 10. august havde beboerforeningen arrangeret sommertræf på legepladsen. Arrangementet var fra kl. 18.00-21.00 hvor der var mulighed for at grille sin medbragte mad. Snakken gik lystigt og alle hyggede sig rigtig meget. Der var 30 som valgte at ligge vejen forbi legepladsen og gjorde at vi fik nogle hyggelige timer.

 I samme forbindelse blev de nye fodboldmål indviet, dette trak både børn og voksne på banen for at dyste, der var virkelig kamp til stregen.

Et rigtig hyggeligt sommertræf og dejligt så mange havde lyst til at komme.

Udflugt til Kunstnergården i Dianalund lørdag den 9. juni 2012.

Vi var 6 der så Saltofte Larsen Museum med hans mange spændende træskærearbejder, mosaikker og billeder. Se www.kunstnergaarden.dk hvis du gik glip af denne dag. 

Åbent hus i Tissø Roklub torsdag den 10. maj 2012.

Torsdag den 10. maj fra kl. 17-20 var 12 der mødte op til åbenthus arrangement i roklubben. Denne gang var vejret endnu dårligere og det var desværre ikke vejr til en prøvetur op ad åen. Men grillen var varm og alle fik grillet deres bøf.

Byforskønnelse søndag den 15. april 2012.

Den 15. april kl. 9.30 mødte 7 op med en regnbyge, vi enedes om at mødes igen kl. 13.00. Der blev revet og fejet omkring mindestenen og på parkeringspladsen. Diverse affald blev samlet langs Tissøvej og en hel trailer blev fyldt.


Loppemarked i Jorløse forsamlingshus søndag den 5. februar 2012.

Igen i år blev loppebordene i forsamlingshuset revet væk  på rekordtid. Vi kunne have solgt mange flere i følge Jette og Knud Nielsen.  Det er femte år i træk beboerforeningen og forsamlingshuset  afholder loppemarked.  Der var omkring 225-250 besøgende til årets loppebegivenhed, selv om udetemperaturen var lav. 

Handlen foregik livligt ved loppebordene i forsamlingshuset, der blev solgt lingeri, porcelæn, malerier, legetøj, glas, strikkehuer og meget andet.  Desuden kunne der købes kaffe, te og hjemmebagte kager i køkken-cafeen,  hvor Karin, Jytte, Lone og Mona sørgede for det fornødne.  Cafeen var fyldt godt op med gæster,  som her slappede af efter handelen ved loppebordene.

I Jorløse beboerforening og forsamlingshus er vi glade for,  at der kommer så mange besøgende til vores  årlige loppemarked,  de  er med til at sætte en landsby som Jorløse på landkortet i disse tider hvor udkant - Danmark kæmper for at overleve.

                                                                                                                                                                Kurt Johansen

Juletræsfest i Jorløse forsamlingshus søndag den 11. november 2011

Juletræsfesten blev arrangeret af forsamlingshuset og menighedsrådet.

Julemandens kone Lone Otzen byder velkommen til dansen omjuletræet.

Julemanden Jørgen Otzen tryller for børnene. 

Konkurrence for børnene.

Formanden for menighedsrådet Knud Nielsen uddeler sodavand til børnene.

Der serveres kaffe og æbleskiver til de voksne.

Vores præst Helene Hansen og julemanden uddeler godteposer til børnene.


Juletræsfesten i Jorløse forsamlingshus havde samlet ca. 75 deltagere.  Lysbilledforedrag i Jorløse Forsamlingshus den 2. november 2011.

                     

"Vandretur på Caminoen - Den Spanske pilgrimsvej"

Onsdag aften d.2.11.2011 arrangerede Jorløse Beboerforening: En  pilgrimsvandring   på Caminoen,  den Spanske pilgrimsvej; opsat som lysbilledforedrag i Jorløse forsamlingshus af  Ole Hahn Petersen, Jorløsevej  Gl. Svebølle.  Ole Hahn Petersen, fortalte i en levende beretning med tilhørende billeder om den lange vandretortur i april maj 2011 på ca. 1000 km. med start i byen  Saint - Jean - Pied - de - Port, i de  Franske Pyrenæer.  Pilgrimsvandringen  gik ad snørklede veje og stier gennem området og byerne på den Spanske højslette, her spiste, og overnattede Ole Hahn Petersen,  på lokale herberge. Sædvanligvis med fortrinlig betjening og selskabelig aftenhygge i herbergernes spisestue sammen med vandrere fra det meste af verden.  På det højeste sted slynger Caminoen " Pilgrimsstien" sig op i 1300-1400 meters højde på sin vej til byen Santiago de Compostela, og Verdens Ende, som ligger på klipperne helt ud mod Atlanterhavet, her sluttede forårets lange vandretur.   

Ole Hahn Petersen, fortæller og viser lysbilleder for forsamlingen i Jorløse forsamlingshus. I byen Logrono  møder vi en stork, som har bygget rede på toppen af en el. mast, reden er få cm. over de strømførende ledninger, om reden og ungerne overlevede ruge og opfostringstiden vides ikke.   Der er fantastisk mange storke i området og byerne langs Caminoen fortæller Ole Hahn Petersen.   

Ole Hahn Petersen, og Hanne Gøthche, viser lysbilleder for de mange fremmødte i Jorløse forsamlingshus på det dertil opstillede lærred.  

                  Ole Hahn Petersen, viser os sine vandrestøvler, de har nu gået flere 1000 km.


 Besøg på Tissøvejens trævarefabrik torsdag den 25. august 2011

Torsdag den 25. august kl. 19.00 havde 25 personer fra Jorløse Beboerforening fundet vej til trævarefabrikken på Tissøvej 4 hos Ulla og Jan. Foreningens medlemmer oplevede, hvorledes man fremstiller trævareprodukter af høj klasse i dagens Danmark. Dette sker med flere typer avancerede computerstyrede træbearbejdningsmaskiner, som man har til rådighed i firmaet. Ulla og Jan viste os lidt af deres træproduktion til borde og bænke, som leveres til firmaet, Bo-Inn i Undløse.


Af affaldstræet laves kvalitetsbriketter i posevis, en lækkerbisken for enhver brændeovn. Efter rundvisningen i produktionshallen blev medlemmerne budt på endnu en rundvisning. Denne gang i den store parklignende have. Her kunne man prøve svævebanen, hvis man ellers turde, eller sætte sig i den udendørs bar, hvor barstolene var opbygget af gamle hestesadler. Man kunne endda fiske i den lille sø "Dybkær" hvis det var det man ville.

Aftenen sluttede med kaffe og kage samt en lille ekstra! Dertil.


Tak til Ulla og Jan på Beboerforeningens vegne for denne dejlige augustaften i deres firma, have, hus og hjem.                                                                                                                        

Planker/brædder høvles.

Ulla og Jan indstiller afkorteren.

Produkttegning studeres.

Processtyret fræser, her udsparing til ribber.

Holger, Katrine, Gunnar, Jørgen og Lars i sadelbaren.

Jørgen i svævebanen med 100 km i timen.

Livlig snak på terrassen mod parken.

Aftenhygge ved et af kaffe/the bordene.

Et af produkterne til Bo-Inn som fremstilles på trævarefabrikken.

Sommertræf på legepladsen fredag d. 1. juli 2011.

Fredag d. 1. juli kl. 18.30 arrangerede Jorløse 4H og Jorløse Beboerforening et sommertræf på legepladsen. Vi blev præsenteret for Jorløse 4H haverne, som så meget flotte ud.

Efterfølgende blev der spillet stikbold og leget på legepladsen. Der blev snakket og hygget imens vi nød vores medbragte drikkevarer og kage.  

Besøg i Arne og Grethes Have d. 16. juni 2011.

Den 16. juni kl. 19.00 mødtes 22 deltagere fra Jorløse området på den anden side at Lille Åmose, i Arne og Grethes Have på Storkevej 6 ved Hallebyore.

Vi blev guidet rundt i den 1,6 ha lukkede have af Arne Knudsen. Han viste os de snoede vandløb, med små broer, og de mange forskellige fiskearter der trivedes der. En stor rullesten drejede rundt og rundt på en vandstrøm ved et af vandløbene. Masser af grønne planter og buske var plantet ved og over vandløbene, der var røde og blå blomstrende fuchsia alle de steder i haven hvor det var muligt.

Vi besøgte den gamle mose med øen i midten, hvortil 2 gangbroer førte over, bænke og borde er opsat alle steder i haven til hvile for gæsterne. Drivhuset blev også besøgt, her kunne vi købe diverse planter og blomster til et mindre beløb.

Vi afsluttede havebesøget kaffe/the og kage samt en ordentlig gang regnvejr.       

Opsætning af "Elefantgyngen" på legepladsen d. 15. maj 2011.


Lørdag d. 7. maj begyndte udgravningen til den nye "Elefantgynge" som er kommet op på legepladsen. 

Søren Larsen kom og hjalp til med sin rendegraver, jorden blev lagt over til rutschebanen, hvor der blev lavet en lille kælkebakke. Vippen blev støbt fast og skulle nu stå og hærde.

Søren Larsen havde efterfølgende leveret faldunderlag og søndag d. 15. maj var gyngen endelig klar til at  blive monteret. Dette var til stor glæde for børnene, der kom forbi legepladsen.

Jorløse Beboerforenings udflugt søndag d. 17. april 2011 til egnen ved Bromølle.

Udflugtsdeltagerne fra Jorløse Beboerforening  mødtes på p. pladsen ved Holmstrupvej lidt nord øst for Bromølle Kro kl.14:00. Vi var 19 medlemmer og en ”vov”, som havde sat hverandre stævne på denne fine forårsdag, hvor skovene og blomsterne var ved at springe ud.

Selskabet bevægede sig mod Holmstrup kirke, (Sjællands største landsbykirke) her kunne vi desværre ikke komme ind, da der var arrangeret palme-søndagsgudstjeneste, på netop denne eftermiddag, men vi fik da kikket lidt på kirken udefra.

Fra Holmstrup gik turen videre af den gamle Jyderupvej og op mod Langåsen.  På denne blev der bygget en hel del villaer i 1970’erne, de ligger pænt fordelt på stedet, og man har fra Langåsen en rimelig god udsigt over Lille-Åmose, Tissø og Jorløse. 

Det skal nævnes, at der på Langåsens affladning mod vest blev udgravet  store mængder moler i 1970’erne,  dette blev pr. lastvogn transporteret til lecafabrikken i Kongstrup på Røsnæs, her fremstilledes isoleringsmaterialet ”Leca” som blev brugt til isolering af huse m.m.  Lecabrikken lukkede i 1981. (dårlig økonomi).

Fra Langåsen gik selskabet ned i Bredevangskoven,  Her blev der kigget på Hallebyåens udløb af det  lange betonrør, som blev støbt til åløbet sidst i 1950’erne,  røret er ca. 900 m. langt og skulle forhindre åbrinken i at skride ned i åen, hvad det selvfølgelig også gjorde, og gør stadigvæk.

Længere fremme af skovvejen mod Bromølle møder vi ”Pandekagestenen”.  Den er godt nok stor.

Sagnet fortæller:  En trold fra Tissø kastede stenen mod Regstrup Kirke, (Nørre Jernløse) fordi han var træt af at høre på kirkeklokkerne.  Der var dog ikke kraft nok i kastet, for stenen landede i Bredevangskoven.

Sagnet fortæller videre:  Når der bliver bagt pandekager i kroen, som ligger ved Bromølle, vender stenen sig, for den kan så godt lide pandekager.

Kilde. Mads Lindegaard: Danske sten fra sagn og tro:

Da der efterhånden duftede en hel del af pandekager, ja! Så vendte selskabet sig også, og gik på Bromølle Kro,  hvor dagen afsluttede med velsmagende pandekager.


Jorløse!  Ren Landsby 2011


øndag den 10. april kl. 9:30 samledes bestyrelsen i Jorløse Beboerforening med familie på parkeringspladsen ved stavnsbåndstenen.  Dagens projekt hed Ren Landsby.

Vi var heldige!  Det var en dag med klar himmel og stille vejr, solen skinnede på alle deltagerne.

Parkeringspladserne blev fejet og rengjorte, det samme med anlægget omkring stavnsbåndstenen, der var i vinterens løb faldet mange smågrene og blade ned på pladserne. Den gamle eg blev studset for smågrene, så stammen nu tager sig pæn ud igen. 


Fra bymidten flyttede det arbejdende folk ud på Tissøvej,  grøfterne her  blev renset for diverse ting og sager,  fra udkørselen ved Jorløse Byvej 49 til Jorløsevej, (vejen mod Gl. Svebølle) ca. 1 km renset i begge sider.  Det hele blev puttet i plastposer og læsset på en trailer, som blev toplæsset med den ene kilometers affald!  Utroligt hvor meget skidt folk smider ud af deres biler.


Vi fortsatte rengøringen på legepladsen, her fandt vi lærer Blachs gamle enfurede plov til den lille grå Ferguson, den var henslængt i hækken sammen med en hesterukken opriller og en radrenser af ubestemmelig art, det hele var mere eller mindre gennemtæret af rust, men; endnu en trailer blev fyldt, denne gang med gl. jern.

Dagens arbejde sluttede med et hvil i græsset på legepladsen.                                               

(Se billedet af den fyldte trailer)  

Loppemarked i Jorløse søndag den 6. februar 2011

Loppemarkedet i Jorløse Forsamlingshus er efterhånden blevet en fast februar tradition.

Det er 4. gang vi i beboerforeningen afholder markedet sammen med forsamlingshuset. Efterspørgslen efter bordpladser har været stor igen i år, der er 22 bordpladser til rådighed og de blev alle optaget uden problemer.

Overskuddet fra salget af loppeborde går ubeskåret til Jorløse Forsamlingshus! Som ifølge sagens natur altid mangler lidt midler at gøre godt med. Jeg mødte flere, både sælgere og købere som var yderst tilfredse med markedet i år. Selv børnene, som solgte ud af deres nyeste julelegetøj, havde det godt med salget af dette, det gav jo lidt klingende mønt til de slunkne børnelommer.

Man må jo heller ikke glemme det lokale og sociale islæt i markedet, der bliver jo snakket og handlet frem og tilbage dagen igennem.

En kop kaffe med kage eller andet tilbehør blev der også tid til, mens man studerede det nyrenoverede og indbydende forsamlingshus, som fik mange plusser med på vejen af loppegæsterne.

Der var omkring 275 besøgende til loppemarkedet i år, og det er nu ikke så ringe endda.